Veelgestelde vragen

1. Is ChanelExpert een officiële Chanel dealer?

Nee, wij zijn geen officiële Chanel dealer. ChanelExpert is een onafhankelijk bedrijf en is op geen enkele manier gelieerd aan het bedrijf Chanel SA.

2. Kunnen jullie even kosteloos iets zeggen over mijn Chanel tas?

Nee, helaas. Het heeft vele jaren van studie gekost om onze kennis over Chanel te vergaren. Bovendien neemt het ‘even’ beoordelen van een tas in de praktijk vaak toch meer tijd in beslag. Daarom zijn hier kosten aan verbonden. Zie ook ‘Ask me anything‘.

3. Wat bedoelen jullie eigenlijk met ‘vintage’ Chanel?

Met vintage Chanel bedoelen wij Chanel items van minimaal 20 jaar oud. Onze expertise ligt bij Chanel items uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00. Met oudere of nieuwere Chanel items kunnen wij u in sommige gevallen ook helpen. Neem bij twijfel gewoon contact met ons op!

4. Is het de moeite waard om mijn Chanel item te laten beoordelen?

Dat kunnen wij niet voor je inschatten. Je betaald voor de zekerheid om te weten of je item wel of niet authentiek is. Ook als je item nep blijkt te zijn of minder waard is dan je had verwacht, is het fijn om daar uitsluitsel over te hebben.

5. Waar is jullie kennis op gebaseerd?

Onze kennis over de producten van het merk Chanel is gebaseerd op 20 jaar ervaring met het verzamelen, kopen, verkopen en bestuderen van vintage Chanel items. Dit gecombineerd met een scherp oog voor detail, specialistische materialenkennis en een grote interesse voor het vakmanschap en de geschiedenis van het merk Chanel. Hierdoor zijn wij in staat om vintage Chanel kleding, tassen, accessoires en sieraden te dateren, taxeren en te authenticeren.

6. Verkopen jullie ook vintage Chanel items?

Op het moment hebben wij geen webshop, wellicht dat dit er in de toekomst gaat komen. Wel is het mogelijk voor zakelijke klanten om vintage Chanel items te lenen/huren. Neem bij vragen hierover vrijblijvend contact met ons op.

7. Hebben jullie een stageplek voor mij?

Op dit moment niet. Wanneer er een plek voor een stagiair ontstaat zullen wij de vacature op deze website plaatsen.

8. Repareren of verstellen jullie Chanel kleding?

Nee, het repareren of verstellen van Chanel kleding bieden wij in principe niet als dienst aan. Je kunt hiervoor terecht bij een Chanel vestiging of bij een vakkundige kleermaker.

9. Kunnen jullie mijn Chanel tas verven?

Nee, dat doen wij niet. Wel heb ik een blog geschreven over het verven van Chanel tassen, waarin je alles kan lezen wat daarbij komt kijken.

10. Versturen jullie een nieuwsbrief?

Niet regelmatig, maar wanneer we iets te melden hebben zullen we dat zeker doen. Schrijf je alvast in met het formulier op de contactpagina of stuur een mailtje. Je hoort maximaal 4x per jaar van ons en je contactgegevens delen we niet met derden.

11. Hebben jullie uitsluitend verstand van Chanel?

Nee, wij hebben een brede kennis op het gebied van mode en vintage designer fashion maar we zijn gespecialiseerd in het merk Chanel.

12. Kan ik op jullie site adverteren?

In principe is onze site reclame-vrij maar wellicht past uw advertentie goed bij onze content. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

13. Reinigen of restaureren jullie Chanel tassen?

Nee, het reinigen of restaureren van Chanel tassen bieden wij in principe niet als dienst aan. Je kunt hiervoor terecht bij Chanel zelf of bij een zogenaamde ‘bag spa’.

14. Wat doen jullie bij vermoeden van oplichting of fraude?

Wanneer wij de indruk hebben dat er sprake is van oplichting of fraude met vintage Chanel items, doen we daarvan melding bij de politie.

15. Hoe kunnen jullie op basis van een paar foto’s vaststellen of een tas echt of nep is?

Dat kan wanneer specifiek kenmerken goed in beeld komen. We hoeven een tas in dat geval niet fysiek te inspecteren.