Chanel laten authenticeren

Twijfel je aan de authenticiteit van je Chanel item? Of wil je zekerheid voordat je een aankoop doet?
Laat het dan door ons controleren. Je kan bij ons vintage Chanel tassen, kleding, accessoires en sieraden laten authenticeren.

Chanel tas echt of nep - authenticatie

Chanel authenticatie service

Onze authenticatie service gaat verder dan een simpel oordeel authentiek of nep. Als wij een Chanel item authenticeren, kijken we ook of het nog in originele staat is. We controleren of de knopen op een Chanel jasje nog de originele knopen zijn. Bij een Chanel tas kijken we of deze geverfd, gerepareerd of op een andere manier aangepast is.

Is mijn vintage Chanel tas echt of nep?

Twijfel je of jouw Chanel tas wel echt is? Of heb je online een mooie tas gezien en wil je zekerheid voordat je tot aankoop over gaat? Laat het dan door ons authenticeren. ChanelExpert is gespecialiseerd in vintage Chanel en kan duidelijkheid geven of je tweedehands Chanel tas echt of nep is.

Chanel tas of jasje laten controleren op echtheid

Naast een Chanel tas kan je bij ons ook Chanel kleding, accessoires en sieraden laten controleren op echtheid. Van Chanel jasjes, sjaals en oorbellen is veel nep in omloop. Ook wordt er veel gesjoemeld: labels en knopen zijn tenslotte eenvoudig te verwisselen. Daarom kijken we bij het authenticeren naar het totale plaatje én naar alle details.


Authenticatie

Aan de hand van foto’s van je Chanel item, of een link naar een verkoopadvertentie, krijg je per mail uitspraak over de echtheid. In de meeste gevallen krijg je nog dezelfde dag antwoord.
Mochten we niet met zekerheid een uitspraak kunnen doen (wel of niet authentiek) dan krijg je het volledige bedrag retour.


Authenticatie + Certificaat

Met het ChanelExpert Certificaat kan je de authenticiteit van je Chanel item aantonen. Het certificaat kan gemaakt worden voor je Chanel tas, kledingstuk, accessoire of sieraad. Kijk hier voor meer informatie en een voorbeeldcertificaat.
Wij geven uiteraard alleen certificaten af voor items die door ons als authentiek zijn beoordeeld. Mocht je item nep blijken dan betaal je enkel voor de authenticatie.


5 x Authenticatie

Heb je meerdere items die je wilt laten beoordelen of verwacht je in de toekomst vaker van deze dienst gebruik te maken? Dan is het aantrekkelijk om een pakket van 5 authenticaties te kopen. Je krijgt hierbij 20% korting ten opzichte van de reguliere prijs.

Voorwaarden:

  • De 5 authenticaties zijn een jaar geldig vanaf het moment van aankoop, niet gebruikte authenticaties komen na dit jaar te vervallen.
  • De authenticaties kunnen op ieder gewenst moment worden besteed.
  • De authenticaties kunnen per stuk worden aangevuld met een certificaat (+ €25,-) of taxatie (+ €35,-)

Authenticatierapport

Mocht een item door ons als nep beoordeeld worden, dan heb je daarna de mogelijkheid om een authenticatierapport aan te vragen. De prijs hiervan is 65 euro. Het rapport bevat een onderbouwing waarom het Chanel item niet authentiek is, ondersteund met meerdere foto’s als bewijs. Het authenticatierapport ontvang je digitaal, als PDF bestand.

chanel tas op echtheid laten controleren (authenticatie)

Veelgestelde vragen over onze authenticatie service

Hoe kunnen jullie op basis van enkel foto’s vaststellen of een Chanel tas echt of nep is?

Dit is mogelijk door jarenlange ervaring, ontelbare uren studie én een zeer uitgebreide eigen database. Het is wel noodzakelijk dat de foto’s die we ontvangen van voldoende kwaliteit zijn. Bekijk deze voorbeelden om een idee te krijgen van de benodigde foto’s.

Mijn Chanel tas heeft geen serienummer, kunnen jullie deze toch op echtheid checken?

Dit is geen probleem. Er zijn vintage tassen die nooit een serienummer hebben gehad of waar het serienummer uit is gesleten. Ook zonder serienummer kunnen we vaststellen of de tas echt of nep is.

Waar is jullie kennis op gebaseerd?

Onze kennis over de producten van het merk Chanel is gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring met het verzamelen, kopen, verkopen en bestuderen van vintage Chanel items. Dit gecombineerd met een scherp oog voor detail, specialistische materialenkennis en een grote interesse voor het vakmanschap en de geschiedenis van het merk Chanel. Zie over mij.

Krijg ik mijn geld terug als jullie geen uitspraak kunnen doen?

Ja. We doen alleen uitspraak als we zeker zijn van onze zaak. Indien we niet in staat zijn om vast te stellen of het Chanel item echt of nep is, krijg je het betaalde bedrag volledig retour.

Wat bedoelen jullie eigenlijk met ‘vintage’ Chanel?

Met vintage Chanel bedoelen we Chanel items van minimaal 15 jaar oud. Onze expertise ligt bij Chanel items uit de jaren ’70 tot 2010. Met oudere of nieuwere Chanel items kunnen we je in veel gevallen ook helpen. Neem bij twijfel gewoon contact op!

Werken jullie namens Chanel?

Nee, ChanelExpert is een onafhankelijk bedrijf dat niet is gelieerd aan het merk Chanel.

Kunnen jullie vertellen of mijn Chanel parfum echt is?

Nee, we beoordelen alleen fashion items.

Gebruiken jullie Entrupy?

Op dit moment maken we (nog) geen gebruik van Entrupy. We hebben wel een uitgebreid blog over authenticatie met Entrupy geschreven.

Geven jullie garantie op de authenticatie?

We doen uitspraak naar eer en geweten en alleen als wij zeker zijn van onze zaak. Desondanks is het niet mogelijk om hier een garantie aan te verbinden.


Bekijk het overzicht van onze diensten.