Chanel laten taxeren

Wil je je vintage Chanel tas, jasje of oorbellen verkopen en ben je benieuwd wat je hiervoor kan vragen? Of heb je een document nodig voor de verzekering? Laat je Chanel item door ons taxeren en we vertellen je de huidige waarde!

Chanel laten taxeren taxatie

Wat is mijn vintage Chanel tas waard?

Benieuwd naar de huidige waarde van je Chanel tas of wil je weten welke prijs je kan vragen bij verkoop? Wij taxeren alle modellen Chanel tassen, van de medium classic flap bag tot de camera bag, en van de Diana bag tot de wallet on chain.

Chanel waardebepaling bij verkoop

Je wilt je vintage Chanel tas (of ander Chanel item) verkopen? Dan is het handig om de huidige waarde te weten. Deze kan in de afgelopen jaren flink gestegen zijn. Een taxatie kan voorkomen dat je het item voor een veel te laag bedrag van de hand doet.

Chanel taxatie voor aankoop

Heb je een Chanel item op het oog dat je wil aanschaffen? Dan kan het fijn zijn om te weten of de vraagprijs redelijk en conform marktwaarde is, zodat je niet veel te veel betaalt.

Taxatie bij erfenis of scheiding

Bij de verdeling van de inboedel is het essentieel om de waarde van alle kostbaarheden te kennen. Een vintage Chanel tas kan de waarde van een tweedehands auto overstijgen. Een taxatie geeft duidelijkheid, waardoor een eerlijke verdeling mogelijk wordt.

Chanel tas verzekeren

Bij het verzekeren van je Chanel tas – of je gehele Chanel verzameling – kan het zijn dat je verzekeringsmaatschappij vraagt om de huidige waarde aan te tonen. Met een taxatierapport van ChanelExpert voorkom je over- of onderverzekering.


Taxatie

Aan de hand van foto’s van je Chanel item of een link naar een verkoopadvertentie, krijg je per mail uitspraak over de authenticiteit en de huidige marktwaarde van het item. Omdat de waarde ook meteen duidelijkheid geeft over de authenticiteit, is het aanvragen van een taxatie enkel mogelijk als aanvullende dienst bij een authenticatie.
Mocht het item door ons als niet authentiek worden beoordeeld, dan betaal je alleen voor de authenticatie.


Taxatierapport

Een taxatierapport is een officieel document waarmee je de waarde kan aan tonen van je Chanel item, bijvoorbeeld voor de verzekering. Het rapport bevat een omschrijving met meerdere foto’s van je Chanel item, en de huidige vervangingswaarde.
Mocht het item door ons als niet authentiek worden beoordeeld, dan betaal je alleen voor de authenticatie.


Veelgestelde vragen over onze taxatie service

Hoe kan het dat de prijzen die ik online vind hoger zijn dan jullie taxatie?

Bij een taxatie vertellen we je de huidige marktwaarde van een item. Dit is de in redelijkheid te verwachten opbrengst op een verkoopplatform voor particulieren – zoals Vinted, Ebay of Vestiaire Collective – vóór aftrek van eventuele commissie die het platform rekent. De prijzen die je zelf vindt zijn vraagprijzen, deze liggen meestal (een stuk) hoger dan de prijs waarvoor het item daadwerkelijk verkocht wordt. Ook liggen de prijzen bij winkels/webshops over het algemeen hoger dan op verkoopplatformen.

Welke factoren zijn van invloed op de waarde?

De waarde van een Chanel item wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Hoe gewilder en hoe zeldzamer een bepaald item is, des te hoger de prijs. Ook de staat van het artikel is van invloed. Gebruikssporen of ontbrekende onderdelen verlagen de waarde. Wij zijn onafhankelijk en hebben geen belang bij een hogere of lagere taxatiewaarde, omdat wij werken op basis van een vast tarief.

Hoe lang is de waardebepaling geldig?

Een taxatie is een momentopname en heeft geen bepaalde geldigheidsduur. Na verloop van tijd kan een artikel meer of minder waard worden, aangezien dit afhankelijk is van de staat van het item en de ontwikkeling van de markt (vraag en aanbod).

Wat wordt bedoeld met de vervangingswaarde bij een taxatierapport?

De vervangingswaarde is het bedrag dat nodig is om een vergelijkbaar item (hetzelfde model, maat, materiaal, kleur en conditie) aan te schaffen op de resale markt, binnen een redelijke termijn, met alle bijkomende kosten. Lees meer op deze Wikipedia pagina over vervangingswaarde.

Waar is jullie kennis op gebaseerd?

Onze kennis over de producten van het merk Chanel is gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring met het verzamelen, kopen, verkopen en bestuderen van vintage Chanel items. Dit gecombineerd met een scherp oog voor detail, specialistische materialenkennis en een grote interesse voor het vakmanschap en de geschiedenis van het merk Chanel. Zie over mij.

Wat bedoelen jullie met ‘vintage’ Chanel?

Met vintage Chanel bedoelen we Chanel items van minimaal 15 jaar oud. Onze expertise ligt bij Chanel items uit de jaren ’70 tot 2010. Met oudere of nieuwere Chanel items kunnen we je in veel gevallen ook helpen. Neem bij twijfel gewoon contact op!

Werken jullie namens Chanel?

Nee, ChanelExpert is een onafhankelijk bedrijf dat niet is gelieerd aan het merk Chanel.

Geven jullie garantie op de taxatie?

We doen uitspraak naar eer en geweten. Desondanks is het niet mogelijk om hier een garantie aan te verbinden.

Moet ik mijn tas opsturen of ermee langskomen?

Nee, dat is beide niet nodig. We doen de taxatie op basis van foto’s. Deze foto’s moeten wel van hoge kwaliteit zijn. Lees meer over het aanleveren van foto’s.


Bekijk het overzicht van onze diensten.