Over mij

Dagmar Lindeijer - Chanel Expert

Mijn grote liefde voor het merk Chanel is ontstaan in de vroege jaren ’00, toen ik studeerde aan de modeacademie in Arnhem. De sprekende ontwerpen en de iconische klassiekers van Chanel spraken mij enorm aan en ik raakte gefascineerd door de rijke historie van het merk.

Op Ebay kocht ik mijn eerste vintage Chanel items; een okergeel bouclé jasje, een two-tone cardigan met gouden knopen, een kleine ‘Diana’ tas. De prijzen lagen een stuk lager dan nu, toch was het als student met een beperkt budget een (leuke!) uitdaging om deze stukken te bemachtigen.

“Het blijft bijzonder om te zien met hoeveel vakmanschap vintage Chanel items zijn gemaakt”


Wat ik ontzettend bewonder is de kwaliteit en het vakmanschap waarmee Chanel producten gemaakt zijn. Een Chanel jasje herken ik meteen aan de mouwinzet. En een Chanel tas uit de jaren ’80 ziet er, mits goed behandeld, 40 jaar later nog steeds prachtig uit!

Met het groeien van mijn collectie, groeide ook mijn kennis. Met vallen en opstaan – ja, ook ik heb weleens een nep artikel ontvangen – leerde ik steeds beter authentiek van replica te onderscheiden. Al snel begon ik ook met verkopen van vintage Chanel. Dit ben ik blijven doen, als side-job naast studie of werk.

In 2012 studeerde ik cum laude af als modeontwerper aan de kunstacademie van Utrecht (HKU). Ook heb ik een coupeuse opleiding succesvol afgerond, waardoor ik specialistische kennis heb van materialen en de technische kant van mode.

Ik heb er altijd van gehouden om informatie te verzamelen en te documenteren. Om als een detective stukjes informatie te combineren om antwoorden te krijgen op vragen. Deze ontelbare uren research hebben geresulteerd in een hoog niveau van kennis en een uitgebreide database op het gebied van vintage Chanel.

Met ChanelExpert zet ik mijn kennis nu in om jou te helpen!

Liefs,

Dagmar